Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Rate Your Professor

/http://www.rateyourprofessor.gr/
ι Και ναι... δικαιωθήκαμε (επιτέλους)!!!
Επειδή μερικοί φοιτητές βαρέθηκαν να βαθμολογούνται (και δε νομίζω να τους αδικεί κανείς) δημιούργησαν το blog Rate your professor (βαθμολόγησε τον καθηγητή σου). 
Τα ονόματα των καθηγητών εισάγονται είτε από τους φοιτητές (έτσι μεγάλα και bold για να τα βλέπουν όλοι) είτε από τους ίδιους τους καθηγητές. Οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να βαθμολογήσουν τους καθηγητές τους από το 1-10 στα παρακάτω: 


  • Ευκολία στο να περάσεις τα μαθήματά του
  • Κατανόηση των μαθημάτων που παραδίδει
  • Πόσο προθυμος είναι να βοηθήσει τους φοιτητές να μάθουν
Και ένα τελευταίο just for fun... Εμφάνιση!!!  HOT or NOT (μας μπαίνουν ιδέες για το επόμενο τεύχος)!!!

Το κορυφαίο είναι ότι οι φοιτητές κάνουν και σχόλια... 
Παράδειγμα; 
Ιδού...

χάλια το μαθημά, χειρότερο το βιβλίο της, δεν καταλαβαίνω γιατι το μοιράζουν ακόμα και το πληρώνει το ελληνικό δημόσιο.
πολύ μέτρια πράγματα...

Αλλά υπάρχουν και αυτές: 

Η Ιατρική χρειάζεται πολλούς σαν τον κ. Λ. . Απλά εξαιρετικός. Και εύχομαι να διαβάσει τις θετικές κριτικές εδώ για μια επιβράβευση, πριν προλάβει το σύστημα να τον ξενερώσει.

Το μπλογκ δίνει την ευκαιρία στους φοιτητές να βαθμολογήσουν και το τμήμα τους για τα παρακάτω: 

  • Ποιότητα σπουδών που παρέχει
  • Τοποθεσία της σχολής
  • Μελλοντική καριέρα μετα την αποφοίτηση
  • Βιβλιοθήκη σχολής
  • Πόσο ευχαριστημένος είστε απο την επιλογή της σχολής?
  • Ταχύτητα Internet
  • Φαγητό στη σχολή
  • Κοινωνικές Δραστηριότητες
  • Διασκέδαση και εκδηλώσεις
Έτσι μπορείς να κάνεις και σύγκριση των διάφορων σχολών... για παράδειγμα οι φοιτητές της Ιατρικής Αθήνας βαθμολόγησαν το τμήμα τους με 5.4 ενώ οι συνάδελφοί τους στη Θεσσαλονίκη με 5.0... μικρή η διαφορά αλλά και πάλι μπορείς να βγάλεις κάποια συμπεράσματα! 
Εγώ πάντως του χρόνου όταν θα συμπληρώνω το μηχανογραφικό θα συμβουλευτώ οπωσδήποτε αυτή την ιστοσελίδα!!! 

Ιδέα!!! Να αναρτήσουμε έναν μαγνητικό πίνακα στο διάδρομο του σχολείου (γιατί αν γίνει διαδικτυακά κάτι τέτοιο... ω ρε κάτι μηνύσεις που έχουν να πέσουν!) όπου θα περνάνε τα παιδιά και θα βαθμολογούν και τους καθηγητές και το σχολείο!!! 
Πρώτον έτσι δεν θα "αδικηθεί" κανείς... γιατί θα αναφερθούν όλοι οι καθηγητές και θα βαθμολογηθούν μόνο από τους μαθητές τους, είτε διδάσκουν σε κατευθύνσεις είτε σε μαθήματα γενικής.  
Δεύτερον, θα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να επιβραβευτούν οι καθηγητές που αποδίδουν στη δουλειά τους και βοηθούν τους μαθητές αλλά θα είναι και μια πολύ καλή ευκαιρία για τους καθηγητές με χαμηλή βαθμολογία να διορθώσουν, όχι τους μαθητές αυτή τη φορά αλλά την συμπεριφορά τους, τη μέθοδο διδασκαλίας τους και ό,τι άλλο χρειάζεται βελτίωση!
Who's with me?! 






6 σχόλια:

  1. I'm with you... Δημοκρατία δεν έχουμε;; Στη τελική ανάλυση, θα είναι κάτι πολύ πρωτοποριακό για το σχολείο μας όπως και για κάθε άλλο σχολείο του Μενιδίου. Και φίλοι και συμμαθητές μας...σκεφτείτε και αυτό: οι καθηγητές μας, μας αξιολογούν βάσει των ικανοτήτων μας. Γιατί να μην τους αξιολογήσουμε κι εμείς βάσει των δικών τους ικανοτήτων;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σήμερα
    Δευ 28 Φεβ 2011
    Μαριάννα, Κύρα, Κυρά, Κυράτσα,

    Κοιτάζω το εορτολόγιο..! Καλά υπάρχει άνθρωπος που θα ονόμαζε το παιδί του Κυράτσα;; Φαντάσου έναν μπαμπά να λέει ¨Κυράτσαααα....ξέχασες το κολατσιό σου παδί μου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!!! Μην το λες... εγώ ξέρω άνθρωπο που είπε την κόρη του Μήδεια!!! τέλειο; Πάει πρώτη μέρα το παιδάκι σχολείο... πώς λένε τη δασκάλα σου, αγάπη μου;
    Μήδεια, μαμά! Σοκ η μάνα! :P
    Πάντως αυτοί από το εορτολόγιο πρέπει να είναι λίγο αλλού... εγώ δε το είχα προσέξει, αλλά μου είπε η κυρία ότι μια μέρα έγραφε πως γιορτάζει ο Χασάν!!! Shahadah!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαχαχαχχααχχαχαχαχαχα και φαντάσου..."Κυρία Στρείδια....συγγνώμη Μήδεια...να πω μάθημα;"
    Omg, 3 lolz and shahadah!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλά αυτό το θυμόμουν στο δρόμο και γέλαγα μόνη μου!!! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. steve red dominus | Titanium White | TITanium Art
    This new piece titanium earrings studs by TITanium Art has titanium athletics an intricate design in titanium iv chloride the titanium bike frame shape of a diamond, but the only element of its design is the titanium nitride coating blade.

    ΑπάντησηΔιαγραφή