Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Αν οι τοίχοι των σφαγείων ήταν γυάλινοι... όλοι θα ήταν χορτοφάγοι

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ


Σε ένα τυπικό σφαγείο, οι αγελάδες οδηγούνται μέσω ενός επικλινούς διαδρόμου σε έναν μεταλλικό κλωβό. Ο «αναισθησιολόγος» πιέζει ένα μεγάλο αεροβόλο ανάμεσα στα μάτια της αγελάδας. Ένα ατσάλινο μπουλόνι εκτοξεύεται μέσα στο κρανίο της, προκαλώντας συνήθως λιποθυμία ή θάνατο. Κάποιες φορές το μπουλόνι απλώς ζαλίζει το ζώο, που είτε διατηρεί τις αισθήσεις του ή ξυπνάει αργότερα, στη διάρκεια της «επεξεργασίας». Ας μιλήσουμε ανοιχτά: αφαίμαξη, γδάρσιμο και διαμελισμός γίνονται ενόσω τα ζώα έχουν τις αισθήσεις τους. Συμβαίνει όλη την ώρα.

Σε μερικά δευτερόλεπτα, η αγελάδα προχωρά στη γραμμή παραγωγής ώστε να φτάσει στον «αλυσιδά», που δένει μια αλυσίδα γύρω από ένα πίσω πόδι και ανυψώνει το ζώο στον αέρα. Το ζώο μετακινείται τώρα μηχανικά σε έναν «κόφτη», που κόβει την καρωτίδα και μία φλέβα στον λαιμό. Το ζώο μετακινείται ξανά σε ένα «κάγκελο αφαίμαξης» και αφήνεται εκεί για αρκετά λεπτά.

Η διακοπή της ροής του αίματος στον εγκέφαλο του ζώου το σκοτώνει, αλλά όχι ακαριαία.

«Ανοιγοκλείνουν τα μάτια και τεντώνουν τον λαιμό τους πέρα δώθε, κοιτάζοντας τριγύρω, σε αλλόφρονα κατάσταση», εξηγεί ένας εργάτης.

Η αγελάδα μετακινείται κατόπιν στον «γδάρτη»- εκεί όπου αφαιρείται το δέρμα από το κεφάλι της. «Καμιά φορά ο γδάρτης ανακαλύπτει πως το ζώο έχει ακόμα τις αισθήσεις του και αρχίζει να κλωτσάει άγρια. Αν συμβεί αυτό, οι γδάρτες σπρώχνουν ένα μαχαίρι στο πίσω μέρος του κεφαλιού του για να κόψουν τον νωτιαίο μυελό».

Η πρακτική αυτή, όπως αποδεικνύεται, ακινητοποιεί το ζώο αλλά δεν το κάνει να μη νιώθει τίποτα. Μετά τον γδάρτη, το κουφάρι (ή αγελάδα) προχωράει σε άλλους εργάτες, που κόβουν τα κάτω μέρη των ποδιών του. «Όσο για αυτά που ανασταίνονται, μοιάζουν σαν να προσπαθούν να σκαρφαλώσουν τοίχους. Και οι εργάτες δεν θέλουν να περιμένουν μέχρι να έρθει κάποιος εκεί να τα βγάλει ξανά νοκ άουτ. Απλώς κόβουν λοιπόν τα κάτω μέρη των ποδιών. Όταν το κάνουν αυτό, οι αγελάδες τρελαίνονται, κλωτσώντας προς κάθε κατεύθυνση».

Το ζώο κατόπιν γδέρνεται, ξεκοιλιάζεται και κόβεται στα δύο. Σε αυτό το σημείο μοιάζει επιτέλους με τη στερεότυπη εικόνα του βοδινού κρέατος- κρεμασμένο απόκοσμα ακίνητο μέσα σε καταψύκτες. 
Πηγή : Ο Συγγραφέας Τζόναθαν Σάφραν Φόερ στο «Εating Αnimals»



Πηγή




Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο site της PETA (People for Ethical Treatment for Animals) www.peta.org

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Φυσική για Θεωρητικούς...


Φυσική

Επειδή συχνά διαμαρτύρονται τα παιδιά της Θεωρητικής ότι δεν μπορούν τα Θετικά μαθήματα είπε ο κος Αρβανιτάκης να τους διευκολύνει λίγο! ;)
Έτσι στο έγγραφο, ακριβώς απο πάνω, θα βρείτε την θεωρία της φυσικής γενικής στα αρχαία!

Ασκήσεις για το σπίτι:

  •  Να αναλύσετε συντακτικά το νόμο του Ζαουλίωνος. 
  • Να εντοπίσετε όλα τα ρήματα στον ορισμό της έντασης του ηλεκτρικού πεδίου και να κάνετε χρονική και εγκλιτική αντικατάσταση.

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Boo... Paranormal activity

Το θέμα της εφημερίδας μας για το επόμενο τεύχος έχει να κάνει με τις προλήψεις, μάγισσες, φαντάσματα, θρύλους, βρυκόλακες και γενικά όλα όσα εντάσσονται σ' αυτή την κατηγορία!
Περιμένουμε τα άρθρα σας!!!!!!!!!!!

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Καλή Χρονιααααααααααααα!!!

Αν και λίγο καθυστερημένα... οι School Maniax σας εύχονται ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!
Θα ηθελα να μοιραστώ μαζί σας τη πιο ωραία ευχή που μου έστειλαν φέτος...
Διαβάστε το... αξίζει!!!

Ο μοναδικός επιζών από το ναυάγιο ξεβράστηκε σε ένα μικρό έρημο ξερονήσι. Επεσε στα γόνατα παρακαλώντας τον Θεό να τον σώσει. Κάθε μέρα κοιτούσε επίμονα τον ορίζοντα, μήπως και φανεί βοήθεια. Τίποτα. Εξαντλημένος, κατάφερε να φτιάξει μια μικρή καλύβα για να τον προστατεύει από τα στοιχεία της φύσης και για να αποθηκεύσει μέσα εκεί τα λίγα του υπάρχοντα.
Μια μέρα, επιστρέφοντας από την ολοήμερη αναζήτηση για φαγητό, είδε οτι η καλύβα του είχε πιάσει φωτιά. Οι φλόγες ήταν τεράστιες. Ο καπνός είχε φτάσει μέχρι τον ουρανό.
Το χειρότερο που θα μπορούσε να φανταστεί είχε συμβεί. Τα είχε χάσει όλα. Θυμωμένος γύρισε τα μάτια του στον ουρανό φωνάζοντας "Πως μπόρεσες να μου το κάνεις εμένα αυτό;".
Την άλλη μέρα, νωρίς το πρωί ξύπνησε από τον ήχο ενος πλοίου που πλησίαζε. Είχε έρθει να τον σώσει.
"Πως ξέρατε οτι είμαι εδω;" ρώτησε τον επικεφαλής της ομάδας που προσάραξε στο νησί. "Είδαμε το σινιάλο σας με την φωτιά και τον καπνό" απάντησε εκείνος.
Οταν τα πράγματα δεν πάνε όπως θα ήθελες, πρόσεξε μη χάσεις την καρδιά σου. Την επόμενη φορά που θα "γίνει στάχτη η καλύβα σου" ίσως είναι ένα σημάδι με καπνό για να σε επισκεφτεί κάποιο "πλοίο"! 
Γελαστούλης